skip to Main Content

Paljon kivoja tapahtumia tulossa!

Taipalsaari triathlon 29.6.

Taipalsaaren triatlon on seitsemän vuotta vanha tapahtuma, joka kasvaa nopeasti vuosittain. Kilpailu on valmis ammattilaisille ja harrastajille. Luokat: miehet, naiset, pojat 19 v ja tytöt 19 v. Kilpailun sarjat ovat: 750 m / 20 km / 5 km ja 400 m / 10 km / 5 km. Maksu kattaa kilpailuluvan, palvelun, ajoituksen, kilpailunumeron.

Saimaan veteraanikiekkoturnaus

Linnan Woudit järjestää veteraanikiekkoturnausta 40 vuotta. Turnausta pelataan Savonlinnan, Tanhuvaaran ja Rantasalmen jääkiekon areenoilla. Ikäryhmät ovat: 35+, 40+, 45+, 50+, 60+ ja 65+.

Julkinen urheilutapahtuma ”Minä valitsen urheilun”

Vuodesta 2006 lähtien Pietarissa järjestetään urheilutapahtuma ”Minä valitsen urheilun!”. Se on tapahtuma, jossa viikonlopun aikana kaupungin urheilukoulut ovat esillä messukeskuksessa kertomassa urheilukoulujen tarjonnasta. Tapahtuma on tarkoitettu lapsille ja heidän vanhemmilleen, nuorille ja kaikille niille, jotka rakastavat urheilua ja aktiivista liikunta.

Tapahtuman ajatuksena on esitellä lukuvuoden alussa kaikki tai lähes kaikki kaupungin tarjoamat mahdollisuudet urheiluun ja aktiiviseen liikuntaan. Tapahtuman sisäänpääsy on ilmainen.

Katukoripallon turnaus ”Orange ball-2019”

Vuosikilpailuja ”Oranssi pallo” järjestetään katukoripallon popularisoimiseksi ja kehittämiseksi. Pietarissa se on yksi suosituimmista ja saavutettavissa olevista urheilulajeista. Tapahtuman tavoitteena on houkutella yleisöä harrastamaan liikuntaa ja edistämään terveitä elämäntapoja.

Saimaan nuorisopalloturnaus

Yksi Suomen vanhimmista jalkapalloturnauksista, joka pelattiin ensimmäisen kerran vuonna 1976. Nyt se järjestetään kahtena viikonloppuna Lappeenrannassa ja Imatrassa syyskuun lopussa ja lokakuun alussa.

Ikäryhmät – 8–15-vuotiaat, 10–14-vuotiaat, pelaavat kahdessa ryhmässä (A ja B), 9–18-vuotiaat, 8- ja 9-vuotiaat tytöt pelaavat yhden päivän turnausta, toiset kahden päivän turnausta.

Ensimmäinen osa pelataan 28.-29. Syyskuuta 2019, toinen osa pelataan 5. – 6. Lokakuuta 2019

Pietarin urheilukoulujen ja urheilukeskusten johtajien Tanhuvaaaran seminaari

Seminaarin tavoitteena on tutustaa nykypäivän suomalaisten kehittämiä liikuntapaikkoja, niiden tarjoamia urheilu- ja hyvinvointimahdollisuuksia eri asiakassegmenteille. Marraskuu 2019, Tanhuvaara.

Tampereen liikuntavälinemessut 

Tampereen näyttely pidetään kerran kahdessa vuodessa. Siinä esitellään laajaa valikoima vammaisliikkujille tarkoitettuja urheilu- ja kuntoutuslaitteita. Tapahtuma on erinomainen tilaisuus asiantuntijoille tutustua alan uusimpiin tuotteisiin. Pietarilaisille tämä tapahtuma on tärkeää, kun kaupungille rakennettaan vammaisliikkujille oma monikäyttöistä urheilukeskusta ja se on varustaa nykyaikaisilla laitteilla.

Kansainvälinen nuorten painiturnaus

10.-11.1.2019 pidetään XXXIX kansainvälinen Herman Kare-painikilpailua Kouvolan kaupungissa. Tapahtuma on perinteinen ja viime vuonna osallistujia oli noin 80 painijaa 11 eri maasta.

Savonia hiihto

Se on vuosittainen kahden päivän hiihtotapahtuma Mikkelissä. Tapahtuma on suosittu urheilijoiden ja harrastajien keskuudessa. Lapset vanhempiensa ja isovanhempiensa kanssa voivat tehdä päätöksen osallistua kilpailuun tai hiihtää hauskaa ja nauttia kauniista maisemista.

Kuolimo-luistelu

Magical Ice Skating -tapahtuma kerää tuhansia ihmisiä ympäri Suomea ja Eurooppaa järjestetään Kuolimo-järven jäällä Savitaipalessa. Reitit ovat 5 ja 10 km. Ohjelmaan kuuluu jää show, jossa mm. ilotulitusta, musiikkia, akrobatia. Perjantai ohjelma on tarkoitettu kouluikäisille lapsille ja lauantai on suunniteltu kaikille muille osallistujille. Lauantai-ilta on hyvin suosittu. Luistelurata valaistaan soihduilla ja se luo unohtamattoman tunnelman. Osallistumismaksu kattaa luistelun, lämpimän mehun ja vakuutuksen.

Happy Dolphin, lasten uintifestivaali

Päivämäärät: vuosittain huhtikuussa; Vapaa pääsy.

Venäjän federaation alueitten urheilujoukkueet sekä ulkomaalaiset urheilijat saavat osallistua All-Russian -kilpailuihin ”Happy Dolphin”, ohjelmassa ovat mukana kaikki uima-tyylit.  Jokainen osallistuja voi osallistua enintään kahteen eri moniotteluun, jotka määräytyvät 100 m valitun uintityylin mukaan. Moniottelu sisältää seuraavat matkat: 800 m vapaauinti, 200 m muodostuu monesta uintityylistä, 100 m yksi uimisen neljästä tyylistä.

Tykkimäen lasten jalkapalloturnaus

Juniorien jalkapalloturnaus, joka järjestetään Kouvolassa vuodesta 2007.

Ikä – pojat ja tytöt 7 – 12 vuotta, 7 – 8-vuotias pelaa 1 päivän turnausta, 9-12-vuotias pelaa 2 päivän turnausta kahdessa luokassa (A ja B).

Mikkelin lasten jalkapalloturnaus 4 – 5.7.2020

Jalkapalloturnaus, jota on järjestetty Mikkelissä vuodesta 1987 ja pelataan heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Pojat 6-13 v: yhden päivän turnaus 6-8-vuotiaille pelaajille, 2 päivän turnaus 9–13-vuotiaille pelaajille

Tytöt: 11 ja 13-vuotiaat, 2 päivän turnaus kahdessa luokassa (A ja B)

Osallistujat: yli 100 joukkuetta vuodessa

Järjestäjät: paikallinen klubi Mikkelin Kissat ry

Luonteri-pyöräily

Perinteinen pyöräilytapahtuma urheilijoille ja harrastajille, tunnetaan myös perhetapahtumana. Etäisyydet 95 km ja 42 km, joka ajetaan kauniissa itäisen Suomen maisemassa. Tapahtuman lähtö ja maalin tulo on Mikkelin lähistöllä sijaitsevan Anttolan kylpylän pihassa.

Kuutti Nuorten jääkiekkoturnaus

Lappeenrannan Saimaan Pallo (SaiPa) järjestää jääkiekon junioriturnausta ja turnausta pelataan xx.-xx. Lappeenrannan jääkiekon areenalla. Ikäryhmät ovat E1 ja E2

Matkailukomitean ja Urheilukomitean järjestämä Pietarin Kansainvälinen foorumi 

Foorumille kokoontuu urheilun ja matkailun asiantuntijat. Odotetaan n. 4000 osallistuja, tapahtuma on Venäjän ministeriön tukema.

Kansainväliset Pajulahti-pelit vammaisille

Tammikuu 2021

Avoin hiihtokilpailu ”Venäjän hiihtolatu 2019”

Tapahtuma järjestetään vuosittain Pietarin virallisten urheilutapahtumien suunnitelman mukaisesti. ”Venäjän Hiihtolatu” kokoaa yhteen murtomaahiihdon urheilijoita ja harrastajia. Tähän laajamittaiseen talvitapahtumaan on vuosien varrella osallistunut eri sukupolvien legendaariset hiihtäjät. Venäjän hiihtolatua pidetään vuosittain vuodesta 1982 lähtien.

Tällaisten tapahtumaien tehtävä on houkutella väestöä säännöllisesti liikkumaan ja edistää terveellisiä elämäntapoja. Amatöörien, joiden ikä vaihtelee 12-70-v, ohella ammatilliset urheilijat, olympiavoittajat ja urheiluveteraanit osallistuvat perinteisesti myös omissa ikäkategorioissa. 

Repovesi-seikkailupäivä

Repovesi-seikkailupäivänä on ulkoilua Repovesi kansallispuistossa. Ohjelmaan kuuluu hiihto, luistelu, lumikenkäily, jään kalastus ja tanssi. Osallistumismaksu sisältää vakuutuksen, suihkun ja aterian.

Venäläinen massakilpailu ”Russian Azimuth”

Tapahtuma on Venäjän laajuisen suunnistuskisan Pietarin osakilpailu. 

”Venäjän Azimut” järjestetään Pietarin virallisten urheilutapahtumien suunnitelman mukaisesti tavoitteena edistää terveitä elämäntapojen Pietarin väestön keskuudessa;

Kilpailun päätehtävät ovat:

– Pietarissa työskentelevien ja opiskelevien nuorten, aikuisten houkutteleminen harrastamaan säännöllistä liikunta

– Suunnistuksen urheilulajina tunnetuksi tekeminen

Jussi Markkasen nuorten jääkiekon maalivahtileiri

Leiri on tarkoitettu 200x – 200x syntynyt maalivahteille.

Leiri toteutetaan yhteistyössä Imatran Basecampin, Ketterän ja SaiPan kanssa. Leirin teemoja ovat nykyaikainen maalivahti- peli, pelitilanteet ja niiden luku- ja luistelutekniikka.

Kymijoen viesti

Kymijoen viesti on Kouvolasta alkava viestikilpailu, joka päättyy Kotkassa, kokonaismatka on 68 km. Matka jaetaan 8 osaan, josta jokainen osuus on n. 6-13 km. Kilpailun sarjat ovat: soolosarjat, avoimet sarjat ryhmille, naisten sarja. Viime vuonna oli noin 200 osallistujaa. Kilpailumaksu kattaa kilpailunumeron, ajoituksen, palvelun ja mitali.

Sulkavan soutu

50 vuotta vanha Perinteinen viikonlopputapahtuma, joka tarjoa monipuolista toimintaa erilaisille osallistujaryhmille lapsista ikääntyneihin aikuisiin, aktiivisistä urheilijoista yritysten joukkueisin. Tärkein soutukilpailu on kirkkoveneillä.

MTB Imatran kilpailu

Maastopyöräily on suunniteltu perheille. Kaikki, jotka omistavat maastopyörän, voivat osallistua tapahtumaan ilman lisenssiä. Tämä on aktiivisesti kehittyvä tapahtuma ja se on erittäin vaativa virkistystoiminta eri ikäryhmissä.

Kilpailukategoriat: 60 km: W / M, M18, W / M40, M50, M60; 60 km: W / M Fatbike; 30 km: W / M, W / M16; 30 km: W / M Fatbike; 10 km: G / B 8, 10, 12, 14, Avaa

Kansainvälinen lasten yleisurheilunfestivaali

Itä-Suomen, Pietarin ja Karjalan nuorten urheilijoiden välillä järjestettiin kymmenen vuoden ajan nuorten yleisurheilun ottelu. Valitettavasti viime vuosina tämä tapahtuma on eri syistä jäänyt unohdukseen. Nyt haluamme uudistaa sen ja toteuttaa lasten festivaalin muodossa.

Kansainvälinen nuorten V. Platonovin muisto lentopalloturnaus

Vuonna 2017 kansainvälinen turnaus pidettiin kymmenennen kerran. Viimeisten kuuden vuoden aikana se on saanut kansainvälisen urheilutapahtuman aseman. Se on omistettu suurelle lentopallovalmentaja Vyacheslav Alekseevich Platonoville, jonka johdolla Neuvostoliiton lentopallojoukkue voitti olympialaiset, kaksi maailmanmestaruutta ja kuusi eurooppalaista mestaruutta. Turnaus pidetään Platonovin lentopallo-akatemiassa Vyazovayan kadulla, 10, Pietari. Hallissa on 1,5 tuhat katsojapaikka. Vapaa pääsy.

Avoin alueellinen Belovi ja Kondrashin muisto koripalloturnaus

Paikka: Yubileyny-urheilukeskus

Päivämäärät: vuosittain syyskuussa

Turnaus sisältyy kansainvälisen koripalloliiton kalenteriin, ja se on tunnustettu yhdeksi parhaaksi turnaukseksi, jota järjestetään FIBA-Europe -järjestön alaisuudessa.

Back To Top